2014. február 1., szombat

Édes-savanyú csirke

Édes-savanyú csirke 



Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1/2 kápia paprika
  • 3 teáskanál keményítő
  • 1 kisebb szál répa
  • 1 kicsi zsacskó bambuszrügy (kínai élelmiszerboltban olcsón kapható)
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis dobozos sűrített paradicsom
  • 3 teáskanál xilit
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 3 teáskanál 10 %-os ecet
  • só, bors, kínai fűszerkeverék
  • ananász (ízlés szerint)
Elkészítés:

A csirkemellet felvágjuk kis kockára, fűszerezzük és sózzuk. 2 teáskanál keményítőt szórunk rá, átforgatjuk benne és bő olajban kb 5 percig kicsit megsütjük. Lecsöpögtetjük róla az olajat és félretesszük. A zöldségek közül a répát felszeljük vékony csíkokra és kevés olajon wokban megpirítjuk, majd mehet rá a felkarikázott újhagyma, a csíkokra vágott paprika és a bambuszrügy. Kevés vizet teszek alá, fedő alatt roppanósra párolom. A húst ezután ráhalmozom, majd kicsit összefőzöm. A szószhoz egy tálba összekeverem a szójaszószt, xilitet, paradicsompürét, 1 gerezd reszelt fokhagymát, ecetet, 1 teáskanál keményítőt, kb. 1 dl vízzel. A zöldséges húsra öntöm és összeforralom. Az ananászt a legvégén adom hozzá. Párolt barna rizzsel tálalom. 







0 megjegyzés: